Tags

August 4, 2017

Op  9 en 10 september doet landgoed Grootstal in samenwerking met IVN Rijk van Nijmegen weer mee met de open monumenten dagen. Het thema is Burgers, boeren en buitenlui. Reserveer alvast voor de gratis rondleidingen op het landgoed, Een bezoek aan moestuin Het heerlijke land maakt onderdeel uit van deze rondleiding. Er is beperkt plaats. 

August 4, 2017

De spitskolen groeiden uit hun jasje. Door de aanhoudende groei van binnenuit, scheurden de kolen open. Ze zijn dan nog maar beperkt houdbaar. Om verspilling tegen te gaan organiseerden we op 29 juli in samenwerking met kok Astrid Geertsen een workshop fermenteren.

Met twee groepen gingen we aan de slag: snijden, kneden, kruiden toevoegen, afdekken en afsluiten met pekelwater. het was een zeer geslaagde middag. En zo kunnen we ook in het naseizoen nog geniet...

August 4, 2017

Op 22 juli hebben we met een enthousiast groepje deelnemers bergen melganzenvoet gewied. Daarvoor in de plaats zaaiden we een bloemenmengsel voor bijen en andere nuttige insecten. In de pauze konden we bijkomen en weer opladen onder het genot van een heerlijke zelfgemaakte pruimentaart.

Het was erg gezellig, we hebben elkaar wat beter leren kennen en de tuin knapte ervan op. Op 12 augustus van 9.30 tot 13.00 uur gaan we verder. We sluiten weer af met een lun...

Please reload

vers | lekker | gezond | lokaal eerlijk | samen genieten

Het heerlijke land

Sint Jacobsweg bij 13a

6581 KM Malden (Nijmegen)

0638407388 

kvk 67717608