top of page

Informatie solidaire betaling

Betalen naar draagkracht, hoe gaat dat in zijn werk?

Wij vragen geen vaste prijs maar vragen deelnemers naar draagkracht een jaarbijdrage te betalen. Het minimum is een basisvergoeding die de kosten van de tuin dekt. Daarbovenop bepaalt u als oogstdeelnemer de uiteindelijke jaarbijdrage met als richtlijn het uurloon van de tuinders.

Kinderen t/m 18 jaar doen voor de halve prijs mee.

heerlijklandbord.jpg

We werken met een basisvergoeding van €199,- (zie tabel), omdat ons betaalsysteem gebaseerd is op solidariteit, dit betekent dat als je een grotere draagkracht hebt ook meer kan betalen, zodat degene met minder draagkracht minder kunnen betalen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op toegang tot gezond, lokaal en eerlijk voedsel. Hierdoor maken we onbespoten verse groenten bereikbaar voor iedereen, krijgt de tuinder een eerlijk uurloon en draag je bij aan natuur-inclusieve stadslandbouw.

sol bet bedragen tabel 2024 160 deelnemers.jpg

Hiernaast staan alle uitgaven die gedaan moeten worden om de moestuin in zijn geheel draaiende te houden. Denk aan inkoop van zaden, planten, compost en potgrond, maar ook de aanschaf van gereedschappen, reparaties etc.

sol bet kosten tuin 2024.jpg

Voorzieningen tuinders: Een ondernemer draagt geen wettelijk verplicht pensioen af aan een pensioenfonds zoals iemand in loondienst. Dus de ondernemer moet zelf een arbeidsongeschiktheid voorziening regelen. 

sol bet voorzieningen tuinders 2024.jpg

Wij kiezen voor het broodfonds als arbeidongeschiktheid voorziening. Verder hebben we onze pensioen opbouw gebaseerd op het aantal uren die we werken.

Het aantal uren betreft het aantal werkuren voor Het Heerlijke Land van Vera en Fernande. De uren bestaan uit: alle werkzaamheden op de tuin zoals planten, zaaien, grasmaaien, compost uitrijden, wieden etc. én natuurlijk administratief werk zoals de boekhouding, teeltplan maken, bestellingen plaatsen, etc. 

sol bet uren tuinders 2024.jpg

Gezien wij niet met grote machines werken, werken we dus meer met onze handen, zodat we het bodemleven intact houden wat weer goed is voor de groenten en weer goed voor jou!

sol bet berekening jaarbijdrage 2024.jpg

Let op! U oogst naar behoefte. Dat betekent dat enerzijds wij geen hoeveelheden bepalen en dat u anderzijds alleen je wekelijkse portie verse groenten oogst (en dus niet voor feesten en partijen of voor de inmaak). Dus 1 oogstdeelnemer is oogst voor wat 1 persoon vers aan groenten gebruikt. Als een gezin van vier allemaal mee eet van de oogst, dan draag je per persoon bij en dan oogst je dus naar de behoefte van 2 volwassenen en 2 kinderen. Naar aanleiding van deze informatie aanmelden als oogstdeelnemer voor seizoen 2024? Klik dan hier beneden!

bottom of page