April 30, 2019

September 28, 2017

Please reload

Recent Posts

1 september workshop fermenteren van Astrid Geertsen

August 20, 2018

1/6
Please reload

Featured Posts

Oogstdag op Landgoed Grootstal

September 19, 2018

 

 

Oogstfeest op Landgoed Grootstal

 

zaterdag 22 september  -  van 11.00 tot 14.30 
ingang bij het LandgoedLAB halverwege de

Sint Jacobsweg op de grens van Nijmegen en Malden

 

Op 22 september 2018 passeert de zon de evenaar richting het zuidelijk halfrond. Bij ons begint dan de herfst. Er is onvoldoende licht om nog te zaaien. In deze tijd gaat het vooral om het oogsten en conserveren voor de wintermaanden, waarin de natuur in rust gaat. Ook wij mensen gaan het rustiger aan doen en verdiepen ons. Ga met ons mee de herfst in.
Tussen 11.00 en 14.30 uur zijn er allerlei leuke activiteiten te doen.
Voor alle activiteiten behalve de bloemenmarkt en de fruitpluk geldt een maximum aantal deelnemers van 10 personen. Geef je op via een e-mail aan ingrid@hetheerlijkeland.nl.

Bij mooi weer kun je picknicken in de boomgaard. Neem je eigen eten en een kleedje mee. Meer over de boomgaard lees je onderaan dit bericht.

 

PROGRAMMA

In en om de zelfoogstmoestuin Het heerlijke land

12.00 – 13.00   Inspirerende boswandeling met natuurcoach Rian Boons
Ga op pad met Rian en hervind je balans in en met de natuur.
Bijdrage € 5,00

 

12.00 – 14.30   Workshop fermenteren van vegetarisch kok Astrid Geertsen
Fermenteren is méér dan alleen conserveren. De groenten en bacteriën zetten hun eigen mechanismen in om zoveel mogelijk kracht, gezondheid en energie aan ons mee te geven.
Een mooie gedachte op de drempel van zomer naar herfst waarin we wel wat extra hulp weer kunnen gebruiken!
Materiaalkosten € 10,00

 

In de bloementuin van Ceciel Geerards
11.00 – 14.30   Bloemenmarkt verkoop van planten, bloemen en zaden

De tuin is opengesteld voor geïnteresseerden en liefhebbers van (onbespoten) bloemen en planten. In de loop van de jaren heeft Ceciel Geerards, kweker en bloemist, meerjarige planten gekweekt in haar tuin, waaronder wolfsmelk, Helleborus orientalis, Monarda en Asters. Deze zijn nu te koop. Maar je vindt er ook zelf geteelde bloemen en hun zaden. Én ze staat open voor vragen en adviezen met betrekking van de wereld van de tuin.

 

In de kruidentuin van Joke Feenstra
11.00- 11.30 en 13.00 – 13.30   Workshop: Halveer je ecologische footprint binnen een jaar in 2019

Joke Feenstra, trainer op Landgoed Grootstal, daagt je uit tot het nemen van belangrijke stappen naar een meer duurzame levensstijl.
Als je ook het gevoel hebt dat alles wat je doet een druppel op een gloeiende plaat is en nu weleens wil zien wat écht en aantoonbaar effect heeft, kom dan naar deze optimistische workshop.
Vrijwillige bijdrage

 

12.00 – 12.30 / 14.00-14.30   Workshop: Schenk aandacht met Talententhee
Zoek je een bijzonder, persoonlijk cadeau voor een vriend(in), collega of een familielid? En houdt die betreffende persoon van thee? Kom dan een pakje Talententhee maken in de kruidentuin van Landgoed Grootstal. Je gaat naar huis met het mooiste cadeau wat er is: aandacht.
Materiaalkosten € 7,95.

 

In de boomgaard van Max en Kien van Hövell

11.00 – 15.30 Fruit plukken
Onze oude Grootstalse boomgaard is één mozaïek van appels, peren en pruimen, kweeën, mispels en moerbeien. Oude fruitrassen die de supermarkten niet meer kennen; de meeste van hoogstammen uit 1917, intussen oud en jong door elkaar. En met 'wijkers' tussen de rijen: van oorsprong laagstammige perenboompjes die echter nooit zijn geweken en na 100 jaar nog steeds als volgroeid gewas vrucht dragen.

Contact en avontuur, dat is wat je voelt als je er doorheen loopt; schoonheid en verwondering, als je onder zo’n oude boom staat en naar boven kijkt, naar die kathedraal van sappige geschenken, waar ook het eko-leven ongestoord zijn weg mag vinden. Zelfs wanneer de oudste exemplaren bijna zijn bezweken, dan nog dienen ze als uitkijkpost en nestgelegenheid voor de holenduif en de steenuil.

Kom met ons het avontuur omarmen, aandacht schenken aan het hybride landschap dat zich de laatste 100 jaar op deze plek heeft ontwikkeld, verbinding maken met het hele landgoed en met de omgeving - en met de nieuwe waarden die vanzelf ontstaan bij de gratie van samenwerking.
Op 22 september kan iedereen plukken: appels en peren € 3,00 per kilo, pruimen €4,00 per kilo (contant en graag gepast betalen). De opbrengst is bedoeld voor de vakkundige snoei van de historische bomen.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Follow Us
Please reload

Search By Tags