Tuinder

Ingrid

Betalen oogstaandeel begin van het jaar 

afhankelijk van hoeveel oogst je wilt 

1 oogstaandeel is voldoende voor 1 persoon. Kies zelf het aantal aandelen

Je kunt bij ons oogsten van mei t/m november

Je kunt gemiddeld 

5 tot 6 soorten groenten per week oogsten

Wat is een zelfoogsttuin?

Zelfoogstmoestuin Het heerlijke land werkt volgens het CSA-model. CSA staat voor Community Supported Agriculture. Hierbij ondersteunt de lokale gemeenschap een kleinschalig landbouwinitiatief, dat voorziet in vers en gezond voedsel. Als deelnemer maak je van dichtbij kennis met het verhaal achter je voedsel. Je kent de mensen die jouw voedsel verbouwen, en hoe ze dat doen. Vertrouwen in elkaar en zorg voor mens, land en omgeving vormen de basis van een duurzame relatie tussen deelnemers, tuinder en tuin. 

Hoe werkt het?

Als deelnemer koop je een aandeel in de oogst van het seizoen. Je betaalt je aandeel aan het begin van het jaar. De tuinder is daarmee verzekerd van de afzet en kan investeren in onder meer de zaden en het plantgoed, maar ook compost en gereedschap, om jouw groenten te telen.
Daartegenover staat dat de tuinder zich er maximaal voor inspant dat de deelnemers per week gemiddeld
ten minste 5 soorten groente kunnen oogsten. Zo heb je van mei t/m november verse groenten direct van het land. Omdat de tuinder ook afhankelijk is van het weer kan de oogst van jaar tot jaar verschillen. Door wisselteelt en een aanbod van veel verschillende soorten groenten wordt dit risico beperkt.
Aan het eind van het jaar evalueren de tuinder en de deelnemers het afgelopen oogstseizoen en bepalen ze samen wat er het volgend seizoen geteeld zal worden.

Naast oogsten kun je als deelnemer meedoen aan activiteiten en genieten van de landelijke sfeer en het contact met andere deelnemers. Ook kun je vrijwillig en vrijblijvend meewerken op de tuin.

Het heerlijke land

Sint Jacobsweg bij 13a

6581 KM Malden (Nijmegen)

tel 0638407388 

kvk 67717608

btw NL001873138B43