top of page

Informatie Solidaire betaling 2024

Solidaire betaling 2024

Betalen naar draagkracht, hoe gaat dat in zijn werk?

 

Wij vragen geen vaste prijs maar vragen deelnemers naar draagkracht een jaarbijdrage te betalen. Het minimum is een basisvergoeding die de kosten van de tuin dekt. Daarbovenop bepaalt u als oogstdeelnemer de uiteindelijke jaarbijdrage met als richtlijn het uurloon van de tuinders.

Kinderen t/m 18 jaar doen voor de halve prijs mee.

 

De formule:

 

Basisvergoeding = (kosten tuin / aantal oogstdeelnemers) + (voorzieningen tuinders / aantal oogstdeelnemers)

 

 

Jouw persoonlijke bijdrage voor het deelnemen aan de oogsttuin =​​ (kosten tuin / aantal oogstdeelnemers) + (voorzieningen tuinders / aantal oogstdeelnemers) + (tijd per oogstdeelnemer x gekozen uurloon) ​

 

We werken met een basisvergoeding omdat ons betaalsysteem gebaseerd is op solidariteit, dit betekent dat als je een grotere draagkracht hebt ook meer kan betalen, zodat degene met minder draagkracht minder kunnen betalen. Wij vinden dat iedereen recht heeft op toegang tot gezond, lokaal en eerlijk voedsel. Hierdoor maken we onbespoten verse groenten bereikbaar voor iedereen, krijgt de tuinder een eerlijk uurloon en draag je bij aan natuur-inclusieve stadslandbouw.

De tabel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*kosten per week zijn gebaseerd op 30 oogst weken.

*kosten zijn gebaseerd op deelname van 160 oogstdeelnemers.

Toelichting

 

Kosten tuin: Alle uitgaven die gedaan moeten worden om de moestuin in zijn geheel draaiende te houden. Denk aan inkoop van zaden, planten, compost en potgrond. Maar ook aanschaf van gereedschappen, reparaties etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voorzieningen tuinders: Een ondernemer draagt geen wettelijk verplicht pensioen af aan een pensioenfonds zoals iemand in loondienst. Dus de ondernemer moet zelf een arbeidsongeschiktheid voorziening regelen. Wij kiezen voor het broodfonds als arbeidongeschiktheid voorziening. Verder hebben we onze pensioen opbouw gebaseerd op het aantal uren die we werken.

 

*kosten per jaar, 2024.

 

 

Tijd: Dit betreft het aantal werkuren voor Het Heerlijke Land van Vera en Fernande. De tijd bestaat uit: alle werkzaamheden op de tuin zoals planten, zaaien, grasmaaien, compost uitrijden, wieden etc. en administratief werk zoals de boekhouding, teeltplan maken, bestellingen plaatsen etc. Omdat wij geen gebruik maken van grote machines werken we dus meer met onze handen, zodat we het bodemleven in tact houden wat weer goed is voor de groenten en weer goed voor jou.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berekening jaarbijdrage 2024:

 

 

 

 

 

 

Dus:

 

Basisvergoeding = (24.051/160) + (7775/160) ​​= € 150 + € 49 = € 199

 

​Jouw persoonlijke bijdrage voor het deelnemen aan de oogsttuin ​= € 150 + € 49 + (18,5u x gekozen uurloon) = € ....

 

 

 

Voorbeeld:

Wij zijn een gezin van 2 volwassenen en 1 kind en willen en kunnen Vera en Fernande €18,- per uur betalen.

 

Berekening per persoon per jaar bij €18 uurvergoeding voor Vera en Fernande (door u bepaald)

€ 150 + € 49 + (18,5u x € 18) = € 532,-

 

Dat betekent: 2volwassenen x € 532,- = € 1064,-

1kind = € 532,- / 2 = € 266,-

Dus totaal betalen wij dan: € 1064,- + € 266,- = € 1330,- als bijdrage met ons gezin (2,5 oogstdeelnemer) voor het oogstseizoen van 2023.

Let op! U oogst naar behoefte. Dat betekent dat enerzijds wij geen hoeveelheden bepalen en dat u anderzijds alleen je wekelijkse portie verse groenten oogst (en dus niet voor feesten en partijen of voor de inmaak). Dus 1 oogstdeelnemer is oogst voor wat 1 persoon vers aan groenten gebruikt. Als een gezin van vier allemaal mee eet van de oogst, dan draag je per persoon bij en dan oogst je dus naar de behoefte van 2 volwassenen en 2 kinderen.

 

Naar aanleiding van deze informatie aanmelden als oogstdeelnemer voor seizoen 2024? Klik dan op de knop: Ik wil meedoen!

 

sol bet voorzieningen tuinders 2024.jpg
sol bet uren tuinders 2024.jpg
sol bet berekening jaarbijdrage 2024.jpg
sol bet kosten tuin 2024.jpg
sol bet bedragen tabel 2024 160 deelnemers.jpg
bottom of page