top of page
IMG_8977.JPG

Over ons

Bij het heerlijke land geloven we dat gezondheid in hoge mate bijdraagt aan je geluk. Een lekkere maaltijd met pure ingrediënten, na een wandeling in de frisse buitenlucht maakt je blij. In onze tuin telen we groenten op natuurlijke wijze in een vruchtbare, levende bodem. Deze geeft de gewassen een goede weerstand en levert een voedingsrijke oogst op. Kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn hierbij overbodig.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, kun je zelf zien. Immers, op Het heerlijke land oogst je zelf.
We bieden je een grote variëteit aan groente. Elke week laten we je weten welke groenten op smaak zijn om te oogsten. Zo kun je alvast je recepten uitkiezen, voor die lekkere maaltijd.

Over de tuinders:Fernande en Vera 
 

WDR foto tomaten.jpeg

Mijn naam is Fernande, geboren en getogen op een melkveehouderij in Bennekom. Ik kon niet wachten om de boerderij achter me te laten, de wereld te ontdekken, in grote steden te wonen en vooral heel veel te leren. Dus heb ik in de afgelopen 15 jaar gewoond en gewerkt in London, India, Canada. Ik deed promotieonderzoek naar wat ‘het goede leven’ is, en werd me steeds meer bewust van het belang van gemeenschap en lokale voedselsoevereiniteit, en een vorm van leven en voedsel verbouwen in harmonie met de natuur. Ik wilde hier steeds liever zelf aan werken en het leven op en van het land trok me terug van achter mijn bureau. Dus begon ik me te verdiepen in kleinschalige, regeneratieve gemeenschapslandbouw, en Landgoed Grootstal is een insprirende plek om deze ideeën in de praktijk te brengen. Ik kijk er naar uit met jullie, de gemeenschap van Het Heerlijke Land, samen te werken aan het voortzetten en verder laten bloeien van deze fantastische CSA, en samen te ontdekken wat de bodem ons in de toekomst te bieden heeft!

Mijn naam is Vera (links op de fotos), geboren en getogen Nijmeegse gemengd met zuidelijk bloed.

Op de kunstacademie heb ik mijn groene vingers ontdekt: wat mij boeit is alles wat groeit en bloeit. Daarna heb ik een eetbare tuin bij mijn ouders gemaakt. Dat vond ik zo leuk dat ik als tuinder ben gaan werken waarna ik de opleiding tot voedselbosboer heb gedaan.

Voor mij is moes-tuinieren niet alleen mooie groentes kweken maar ook zorgen voor een gezonde bodem en fijne omgeving met dieren en mensen daarin.

Ik kijk er naar uit om samen met Fernande dit avontuur aan te gaan, jullie te ontmoeten en heerlijke groentes te kweken. Tot op de tuin!

IMG_9192.JPG
bottom of page