Over ons

Bij het heerlijke land geloven we dat gezondheid in hoge mate bijdraagt aan je geluk. Een lekkere maaltijd met pure ingrediënten, na een wandeling in de frisse buitenlucht maakt je blij. In onze tuin telen we groenten op natuurlijke wijze in een vruchtbare, levende bodem. Deze geeft de gewassen een goede weerstand en levert een voedingsrijke oogst op. Kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen zijn hierbij overbodig.

Hoe dat precies in zijn werk gaat, kun je zelf zien. Immers, op Het heerlijke land oogst je zelf.
We bieden je een grote variëteit aan groente. Elke week laten we je weten welke groenten op smaak zijn om te oogsten. Zo kun je alvast je recepten uitkiezen, voor die lekkere maaltijd.

Over Ingrid Loman

biodynamisch geschoold tuinder
voedingsdeskundige

Ik ben opgegroeid zowel in de stad als op het platteland. Ik heb altijd van beide de waarde gezien en ervan genoten. De stad met zijn energieke ritme, constante vernieuwing, culturele verscheidenheid en vermaak, maar ook het land met zijn jaarlijks terugkerende seizoenen, weidse uitzichten, charmante dorpskernen en een relaxte sfeer. Het is dan ook niet toevallig dat Het heerlijke land ligt op de grens van stad en land.

In mijn jeugd hadden we net als de buren een eigen moestuin bij huis. Mijn ouders teelden wat ze lekker vonden en het gezin genoot dagelijks van een grote verscheidenheid van verse seizoensgroenten. Geen verspilling, smakelijk en voedzaam. In de hedendaagse stad is dat niet meer mogelijk.
Of toch wel? Hoe geweldig zou het zijn om in je buurt verse groenten te kunnen oogsten. Pure, eerlijke groenten die niet genetisch gemanipuleerd zijn, maar veilig en met aandacht voor mens en natuur zijn geteeld. Om samen met je buren een lokaal voedselsysteem en de lokale economie te stimuleren. Om meer te leven met de seizoenen. Om je kinderen te laten ontdekken waar de groente vandaan komt en hoe lekker het kan zijn. Om te investeren in lokale, kleinschalige landbouw voor de toekomst.  
Een droom. Mijn droom, die werkelijkheid wordt op Het heerlijke land
.
Mail Ingrid