
De tuinders

Tuinder
Vera Gotwalt
Mijn naam is Vera. Geboren en getogen Nijmeegse gemengd met zuidelijk bloed. Op de kunstacademie heb ik mijn groene vingers ontdekt: wat mij boeit is alles wat groeit en bloeit. Daarna heb ik een eetbare tuin bij mijn ouders gemaakt. Dat vond ik zo leuk dat ik als tuinder ben gaan werken waarna ik de opleiding tot voedselbosboer heb gedaan. Voor mij is moes-tuinieren niet alleen mooie groentes kweken maar ook zorgen voor een gezonde bodem en fijne omgeving met dieren en mensen daarin.Ik kijk er naar uit om samen met Fernande dit avontuur aan te gaan, jullie te ontmoeten en heerlijke groentes te kweken. Tot op de tuin!

Tuinder
Fernande Pool
Mijn naam is Fernande, geboren en getogen op een melkveehouderij in Bennekom. In de afgelopen 15 jaar gewoond en gewerkt in London, India, Canada. Ik deed promotieonderzoek naar wat ‘het goede leven’ is en werd me steeds meer bewust van het belang van gemeenschap en lokale voedselsoevereiniteit, en een vorm van leven en voedsel verbouwen in harmonie met de natuur.
Ik wilde hier steeds liever zelf aan werken en het leven op en van het land trok me terug van achter mijn bureau. Dus begon ik me te verdiepen in kleinschalige, regeneratieve gemeenschapslandbouw, en Landgoed Grootstal is een inspirerende plek om deze ideeën in de praktijk te brengen. Ik kijk ernaar uit met jullie, de gemeenschap van Het Heerlijke Land, samen te werken aan het voortzetten en verder laten bloeien van deze fantastische CSA en samen te ontdekken wat de bodem ons in de toekomst te bieden heeft!

Stagiaire
Lotte Huiberts
Hoi, mijn naam is Lotte. Ik ben vorig jaar begonnen als vrijwilliger bij Kweekland in mijn thuisstad Arnhem waar ik de schoonheid heb ontdekt van het tuinders-vak; dichtbij en in samenwerking met elkaar en de natuur. Sinds dit jaar volg ik de cursus Agro-Ecologie bij de Ommuurde Tuin (Renkum) en ben ik met veel plezier begonnen als stagiaire bij Het Heerlijke Land. En wat een heerlijke plek is dit!
Ik leer elke dag meer over de groenten, bloemen en kruiden in de tuin, over gemeenschapsvorming en over solidair en inclusief ondernemen. Ik leer ook mezelf beter kennen in relatie tot aarde en de seizoenen. Ik voel mij dankbaar voor deze stageplek en wil hiermee een volgende stap zetten richting het verwezenlijken van mijn droom om in de toekomst zelf een regeneratieve gemeenschapsboerderij te beginnen.

Stagiaire
Femke
Waarde allen! Aangenaam kennis met jullie te maken, mijn naam is Femke en ik ben de stagiaire voor het komende jaar. Afgelopen periode heb ik bedacht het roer om te gooien en te starten aan de Warmonderhof om de opleiding tot biologisch boer te volgen. Ik ben al geschoold in het kokschap dus er zit een bruggetje namelijk bezig zijn met producten.
Nu wil ik me gaan verdiepen in de niet-schadelijke manier van het verkrijgen ervan en wellicht zelf ooit iets starten incluus een pop-up restaurantje, wie weet?! Ik ben twee dagen in de week te vinden tussen de rijkdommen op het landgoed om de handen uit de mouwen te steken. Dus misschien lopen we elkaar eens tegen het lijf.
Tot ziens!

Stagiair
Gilles
Hoi! Mijn naam is Gilles, ik ben 25 jaar en woon in Nijmegen. Ik ben masterstudent Environment & Society Studies aan de Radboud Universiteit.
Duurzame voeding heeft me altijd al gefascineerd en sinds ik kennis heb gemaakt met Het Heerlijke Land ben ik steeds meer overtuigd geraakt van de waarde van lokale landbouwinitiatieven - voor mens, dier én natuur.
De eerste keer dat ik bij Het Heerlijke Land kwam, was het vooral de fysieke beleving die me raakte: met je handen in de aarde, de zon op je huid en om je heen een explosie van bloemen en planten. Deze ervaring inspireerde me om in mijn thesis te onderzoeken hoe de ervaring van het werken op een CSA bijdraagt aan de betekenis die deelnemers geven aan Het Heerlijke Land en haar eten. Lijkt het je leuk daarover te praten - of gewoon even kennis te maken? Ik ben vooral op vrijdagen te vinden in de tuin. Tot snel!
Ook stagiaire worden bij Het Heerlijke Land? Zie jouw kansen hier!
