top of page
Vrijwilligers.jpg

De tuinders

Tuinder

Vera Gotwalt

Mijn naam is Vera. Geboren en getogen Nijmeegse gemengd met zuidelijk bloed. Op de kunstacademie heb ik mijn groene vingers ontdekt: wat mij boeit is alles wat groeit en bloeit. Daarna heb ik een eetbare tuin bij mijn ouders gemaakt. Dat vond ik zo leuk dat ik als tuinder ben gaan werken waarna ik de opleiding tot voedselbosboer heb gedaan. Voor mij is moes-tuinieren niet alleen mooie groentes kweken maar ook zorgen voor een gezonde bodem en fijne omgeving met dieren en mensen daarin.Ik kijk er naar uit om samen met Fernande dit avontuur aan te gaan, jullie te ontmoeten en heerlijke groentes te kweken. Tot op de tuin!

Inge.jpg

Stagiaire

Inge Zijlstra

Mijn naam is Inge en sinds augustus ben ik stagiaire bij het Heerlijke land. Hiervoor werkte ik als muziekdocent op verschillende basisscholen in Den Haag, maar ik merkte dat ik steeds liever buiten aan de slag wilde en dus gooide ik het roer om. Nu woon ik samen met mijn vriend en de kat in Malden en ben ik in mijn vrije tijd te vinden bij de piano, in het bos of in de keuken. De omgeving van Nijmegen ken ik nog niet zo goed, dus mochten jullie aanraders hebben, dan houd ik me van harte aanbevolen. Tot ziens op de tuin!

unnamed(2).jpg

Studenten Van Hall Larenstein Velp

Green Entrepeneurship

Esmée, Marieke, Nora en Martijn volgen de module Green Entrepreneurship binnen de opleiding Management van de Leefomgeving. Zij gaan ons de komende 6 maanden helpen onze socio-economische doelen te realiseren. Dat is: meer mensen met een laag inkomen betrekken, en een sociaal, cultureel en economisch diversere gemeenschap creëren op de tuin. Zodat biologisch geteeld en vers voedsel toegankelijk is voor iedereen! Want klimaatverandering kunnen we alleen aanpakken met z'n allen, en dus alleen als we tegelijkertijd ook socio-economische verschillen overbruggen. Acroecologisch boeren is holistisch: Regenerate soil = regenerate health; regenerate local economy = regenerate community, etc...

unnamed(1).jpg

Stagiair

Celia Leenders

Ik ben Celia Leenders, tweedejaars student aan de Warmonderhof.  Van april t/m september heb ik met veel plezier stage gelopen op Het Heerlijke Land.  Wat een prachtige plek met mooie groenten en mooie mensen! Veel dank Vera en Fernade voor het delen van al jullie kennis en ervaring en ook voor jullie openhartigheid over de uitdagingen in zo'n eerste teeltjaar. Hopelijk tot ziens!

WhatsApp Image 2024-05-06 at 10.57.31_ed267c0a.jpg

Stagiair

Koen

Hey daar! Mijn naam is Koen. Ik ben een communicatiestudent aan de HAN Nijmegen en ik loop een half jaar stage bij Het Heerlijke Land. In dit half jaar ga ik vooral aan de slag met het optimaliseren van de sociale media en de website van Het Heerlijke Land. Als je al eerder de website bezocht hebt, zie je misschien wel wat veranderingen, dat was ik! Als stagiair bij Het Heerlijke Land hoop ik mensen te overtuigen om bij te dragen aan een goede bodem, meer biodiversiteit en natuurlijk het eten van lekkere groenten. Ik kijk uit naar deze leerzame maanden en mogelijk tot op de tuin!

WDR foto tomaten_edited_edited.jpg

Tuinder

Fernande Pool

Mijn naam is Fernande, geboren en getogen op een melkveehouderij in Bennekom. In de afgelopen 15 jaar gewoond en gewerkt in London, India, Canada. Ik deed promotieonderzoek naar wat ‘het goede leven’ is, en werd me steeds meer bewust van het belang van gemeenschap en lokale voedselsoevereiniteit, en een vorm van leven en voedsel verbouwen in harmonie met de natuur. Ik wilde hier steeds liever zelf aan werken en het leven op en van het land trok me terug van achter mijn bureau. 

Dus begon ik me te verdiepen in kleinschalige, regeneratieve gemeenschapslandbouw, en Landgoed Grootstal is een insprirende plek om deze ideeën in de praktijk te brengen. Ik kijk er naar uit met jullie, de gemeenschap van Het Heerlijke Land, samen te werken aan het voortzetten en verder laten bloeien van deze fantastische CSA, en samen te ontdekken wat de bodem ons in de toekomst te bieden heeft!

Loes_edited.jpg

Stagiaire

Loes

Hoi, mijn naam is Loes, ik ben 56 en woon in Arnhem. Ik ben dit nieuwe jaar met veel plezier gestart met de cursus ‘Agro Ecologie in praktijk’. Een cursus gericht op kleinschalige CSA (gemeenschapslandbouw) die gegeven wordt door medewerkers van De Ommuurde Tuin in Renkum. Mijn doel: al doende ontdekken op welke manier ik verder kan in het ecologisch buitenwerk. Samenwerken met de natuur, daar wordt ik blij van!

Stagiaire

Ernie

unnamed.jpg

Mijn naam is Emie en ik kom voor een aantal maanden mee helpen bij Het heerlijke land. Soms ben ik in de moestuin te vinden, maar ik zal vooral bezig zijn met wat onderzoek. Voor mijn studie volg ik de minor Personal Impact Lab, waarbij wij samen aan een sociale en duurzame samenleving werken. Daarbij helpen wij ondernemers zoals Het Heerlijke Land, om hun plek zoals deze nog verder te laten bloeien. Ik heb er ontzettend veel zin in om hiermee aan de slag te gaan. Want heel eerlijk, wie wilt er nou niet op deze mooie plek zijn!

stagaire Susan.jpeg

Stagiair

Susan

Hoi! Mijn naam is Susan. Bij Het Heerlijke Land ben ik gestart als vrijwilliger en daar raakte ik geïnspireerd om mij verder te verdiepen in het tuindersvak en educatie voor kinderen. In een werk- en leertraject bij Het Heerlijke Land heb ik meer geleerd over het telen van biologische groenten, eetbare (wilde) planten, bloemen en kruiden, regeneratieve landbouw en het CSA-concept. Samen hebben we een aantal activiteiten georganiseerd voor kinderen uit de wijk en voor de oogstdeelnemers. Een heel fijn begin van een (hopelijk) nieuw pad!

Ook stagiaire worden bij Het Heerlijke Land? Zie jouw kansen hier!

bottom of page